Szivacsbetét emu tojás mérlegelésére

1 900 Ft

Precíz keltetés nincs a tojás rendszeres mérlegelése nélkül!

Mérlegelés a tojás gurulása, billegése, edényhez való ütődése, koccanása nélkül? Igen, lehetséges!

Hogy ne csak a keltetés, hanem a tojás mérlegelése is flottul mehessen, kifejlesztettünk egy olyan, egyszerre egy emutojás mérésére alkalmas szivacsbetétet, amelybe biztonsággal behelyezhető a mérendő tojás, a magas szivacsperemnek köszönhetően az emutojás nem fordul ki és nem gurul el.

A szivacsbetét kifejlesztésénél normál méretű emutojások paramétereit vettük alapul, olyan szivacs anyagot választottunk, amelyben optikai, finommechanikai eszközöket szokás tartani, szállítani és precíziós géppel vágattuk ki a fél emutojás formát.

(A képeken szereplő digitális mérleg és emu tojás illusztrációk, nem képezik a termék részeit.)

5 készleten

Leírás

 

A tojás a keltetés során veszít tömegéből, ami egy természetes jelenség. Igen ám, de nem mindegy, hogy mennyit! Ezért fontos, hogy bizonyos időközönként mérjük a tojások tömegét.

Meg kell mérnünk a tojás tömegét, miután behoztuk a madaraktól, mielőtt berakjuk a gépbe és 10 naponta a keltetés során.  Óvatos, nyugodt mozdulatok - ez a helyes mérlegelés kulcsa, no és persze az is, hogy a mérlegelés során sem guruljon ide-oda a tojás vagy - ami minden tenyésztő rémálma - guruljon le a felületről és összetörjön.

Annak érdekében, hogy a tojás mérlegelése is flottul mehessen, kifejlesztettünk egy olyan, egyszerre egy emutojás mérésére alkalmas szivacsbetétet, amelybe biztonsággal behelyezhető a mérendő tojás, a magas szivacsperemnek köszönhetően az emutojás nem fordul ki és nem gurul el.

A szivacsbetét kifejlesztésénél normál méretű emutojások paramétereit vettük alapul.

Miért jó a termék?

  • mert az emutenyésztőnek nem kell saját kezűleg bajlódni az emu tojásforma formázásával, kivágásával, így időt és energiát takaríthat meg és arra figyelhet ami igazán fontos (például: magára a keltetésre, a tojások keltetés alatti tömegvesztésére stb.)
  • mert az emutojás mérlegelése biztonsággal elvégezhető konyhai digitális mérlegen,
  • mert az emutojás a mérlegelés során a szivacsrétegből nem gurul ki illetve –ellentétben bármely tárolóedénnyel, tartóval – nem rázkódik, nem gurul jobbra-balra, a szivacsbetét puhán körülöleli a mérendő tojást.

Termék paraméterei:

Szivacs teljes hosszúsága kb. 20 cm, szélessége 15 cm, magassága

A fél tojás forma hosszúsága 14,5-15,5 cm, szélessége 10,5-12 cm.

(Az egyedileg, precíziós géppel készült betétek között lehetnek kisebb méretbeli eltérések.)

Szivacsbetét alkalmazása és a tojás mérlegelése:

 1. Kapcsoljuk be a konyhai digitális mérleget
 2. Helyezzük a digitális mérleg mérőfelületére a szivacsréteget
 3. Keressük meg és nyomjuk meg a digitális mérlegen a TÁRA funkciót (készülékenként más és más módon jelölik), így a mérleg automatikus lenullázódik
 4. A mérendő emu tojást FEKTETETT pozícióba helyezzük a szivacsbetétbe.
 5. Olvassuk le a mérleg digitális kijelzőjén az értéket.
FIGYELMEZTETÉS! Az emu tojás mérlegeléséhez kifejlesztett szivacsbetétünk az emu tojás fektetett  pozícióban történő mérlegelésére lett kifejlesztve! Az ÁlLÓ helyzetben történő mérlegelés az emutojás elbillenését, a tojáson belül található jégzsinór túlfeszüléséhez, elszakadásához vezethet, ami pedig az emu tojás keltetésének meghiúsulásához vezethet. 

FIGYELEM! A emu tojás mérlegeléshez használatos szivacsbetét csak mérlegelésre alkalmas! A szivacsbetét emu tojásra lett kifejlesztve más futómadár tojás, egyéb szárnyas, hüllő tojás tömegének mérésére nem ajánlott!

Webboltunk nem vállal felelősséget az eredeti rendeltetéstől eltérő használatra, értve ez alatt például a tojás szivacsbetétben történő szállítását. 

A szivacs kézi mosással tisztítható. Kerülje a szivacsbetét szárítógépben történő szárítását!

Felhívjuk a figyelmet, hogy a termékre nem vonatkozik a kötelező jótállás, tekintettel arra, hogy a termék nem tartozik a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet hatálya alá. Ugyanakkor, amennyiben a termékkel kapcsolatban észrevétele van, írjon nekünk a hello@magyaremu.hu e-mail címre.

További információk

Tömeg 1 kg
Méretek 20 × 15 cm
Szivacs paraméterei

200 mm X 148 mm X 75 mm (hosszúság, szélesség, magasság)

A szivacsba vágott tojásforma paraméterei

160 mm X 115 mm (hosszúság, szélesség)

A szivacsbetét önsúlya

40 gramm

Egyéb információk

Viszonteladókat nem áll módunkban kiszolgálni.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szivacsbetét emu tojás mérlegelésére” értékelése elsőként