Üdvözöllek a magyaremu.hu honlapon!

Bárány Zsófia vagyok, agrármérnök, a magyaremu.hu és a hunemu.eu portálok alapítója, tartalomfelelőse, írója, kvázi "mindenese". 🙂

Az én 'emus' történetem 2005-ben kezdődött, amikor harmadéves agrárhallgatóként az akkori Emutenyésztők Egyesületén keresztül megismerkedtem az emutartással. Innentől kezdve nem volt kérdés, hogy a diplomadolgozatom témája emuval lesz kapcsolatos, és - mivel a keltetés és a csibenevelés már akkor is nagyon érdekelt -így szakdolgozatomban az emu keltetését és csibenevelését 'vettem górcső alá'.

Szerencsésnek tartom magam, mert már egyetemi éveim alatt lehetőségem nyílt nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is foglalkozni emukkal a gödöllői egyetemi Tanüzemben és nyári szakmai gyakorlatok keretében.

Az egyetem után agrár szakigazgatásban kezdtem el dolgozni, előbb ösztöndíjasként, majd hatósági referensként halászat, vadászat, bioüzemanyag hatósági felügyelet szakterületeken. Nagyon sok értékes tapasztalatot gyűjtöttem és remek embereket ismerhettem meg az MgSzH-nál, NÉBIH-nél eltöltött 11 évem alatt.

Közben jelen formájában elindult a magyaremu.hu és megszületett a hunemu.eu honlap is.

2019-ben eljött az idő a saját emuállományom kialakítására, így elköszöntem a Hivataltól.

2020. nyarán megérkezett az első hat madaram Nagybajomról és ezzel valóra vált egy 13 éve dédelgetett álmom.

A képhez tartozó alt jellemző üres; Emuk-1024x768.jpg a fájlnév
Az első 6 madárkám 2020. nyarán

A magyaremu.hu célja, hogy értékes és szakmai információkat adjon Olvasóinak, emellett webboltjában futómadártartáshoz kapcsolódó szakirodalmat, eszközöket is kínál.

Hiszem, hogy a hazai állattenyésztés egyre szélesebb és színesebb palettáján van helye a futómadaraknak és azon dolgozom (az ország többi emutenyésztőjével együtt), hogy az emu elnyerje az őt megillető helyét mind az állattenyésztésben, mind pedig a fogyasztók "fejében".