Emu csuklya

1 700 Ft

A felnőtt emu fejére készült csuklya az állat könnyebb mozgatását, terelését, esetleges (állatorvosi) kezelésének megkönnyítésére szolgáló eszköz. A lényege, hogy az emu a fejére húzott csuklyából nem lát ki, így nem szalad el, irányíthatóvá válik.

A magyaremu.hu webáruházában kapható csuklya felnőtt emu fejére lett kifejlesztve, más futómadár fajokra nem alkalmazható!

Elfogyott

Cikkszám: #HEMU0000003 Kategória: Címkék: ,

Leírás

A henger alakú csuklya fekete szövetből készült, egyik vége gumírozott.

Miért jó a termék?

 • mert a termékkel egyszerűbbé tehető a felnőtt emu befogása, terelése, esetleges (orvosi) kezelése.
 • mert kifejezettem felnőtt emu fejére terveztük és készítettük a terméket,
 • mert nem kell bíbelődnöd, kitapasztalnod, hogy milyen és mekkora anyagból varrd vagy varrasd meg a csuklyát, csak egyszerűen megrendelheted tőlünk,
 • mert az anyag kiválasztásánál figyeltünk arra, hogy a madár ne lásson át az anyagon.

Hogyan használható a termék?

 • A csuklya szakszerű felhelyezéséhez kattints ide és nézd meg a videónkat (a videó hanggal készült.)
 • A csuklya csak addig maradjon az emun, ameddig az feltétlenül szükséges, azaz például: állatorvosi beavatkozás, terelés, szállítóeszközre vagy szállítóeszközről való (le)terelés idejére.
 • A csuklyát úgy kell felhúzni az emu fejére, hogy az orrlyukai szabadon legyenek!
 • A szállítás megkezdése előtt a csuklyát le kell venni az emu fejéről, csuklyában állat nem szállítható!
 • A csuklya levételénél a madár fejénél oldalt álljunk meg, a nyakának elülső részét finoman, de határozottan fogjuk meg, fogjuk meg a csuklyát a csőr felőli oldalon és finom, de határozott mozdulattal húzzuk le. Fontos, hogy semmiképpen sem a madárral szemben állva vegyük le a fejéről a csuklyát, mert, ahogy levesszük a csuklyát a madár fejéről, a madár előrefelé fog elindulni, tehát adjunk neki szabad „menekülési” útvonalat, így megelőzhető, hogy a madár megijedve ugrik vagy rúg egyet.

A termék használatával kapcsolatban melyek a további fontos tudnivalók?

 • A csuklya használatakor oda kell figyelni az általános higiéniai szabályokra (Az eszköz különböző állategészségügyi státuszú állatokon történő használata között megfelelő tisztítás és fertőtlenítés javasolt.)
 • A csuklyát megfelelő körültekintéssel kell használni – általában az állatok megnyugszanak tőle, de elképzelhető, hogy egyes egyedek épp ellenkezőleg izgatottá válnak tőle és ilyenkor balesetveszélyes lehet a használata – mind a madár, mind a kezelő személyzet számára. Ezért érdemes a madarakat fokozatosan hozzászoktatni a csuklyához.
 • FIGYELEM! A csuklya alkalmazása szállítás során nem ajánlott, szállítás esetén csak a szállítójárműre való könnyebb fel- vagy leterelés érdekében használja a csuklyát!!!

További információk

Termék paraméterei

A csuklya hossza 33 cm, szélessége: 14 cm, a gumírozott résznél a szélessége: 7 cm.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Emu csuklya” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…