Dr. Bogenfürst Ferenc: A keltetés kézikönyve

4 500 Ft

A szakkönyv alapmű azoknak, akik a gazdasági céllal tartott madárfajok keltetésében kellő jártasságra szeretnének tenni. Vitathatatlan érdeme a könyvnek – és ezért is kapott helyet webáruházunk szakkönyv kínálatában – hogy nemcsak a jól ismert baromfifajok keltetéstechnológiáját taglalja, hanem az ismertebb futómadár fajok (emu, strucc) keltetését is részletesen ismerteti, így a futómadártenyésztők is nagy haszonnal forgathatják.

(A Kiadó nem járult hozzá betekintő oldalak közzétételéhez, így azokat nem áll módunkban megjeleníteni képgalériánkban.)

Elfogyott

Leírás

A kutatás és a fejlesztés eredményeképpen új eljárások és műszaki megoldások jelentek meg a keltetés terén, amelyek átalakították az eddigi felfogást és módosították a keltetés gyakorlatát is. A fejlesztés ösztönzője az a felismerés, hogy a nagy teljesítményű hibridek (főleg a brojlerek és a pulykahibridek) embrióinak igénye megváltozott, filozófiájában pedig nagy szerepet kapnak a természetes keltetésből eredő megfigyelések. Baromfifélék genetikai teljesítőképességének érvényre jutása nagymértékben függ a keltetés sikerétől. A pecsenyecsirke előállítási ideje egyre rövidül, miközben a keltetés időtartama nem változik, miáltal aránya és jelentősége a teljes folyamatban hangsúlyosabbá válik. Ezért helyeződik napjainkban fokozódó figyelem a keltetés színvonalára, a naposcsibék minőségére, valamint a nevelésnek az egészen korai, a kelést közvetlenül követő időszakára, az indításra. A technológiai változások lehetővé teszik, hogy régebbi keltetőgépekkel is sikerrel keltethessünk, ugyanakkor szinte forradalmian új keltetőgép-konstrukciókkal találkozhatunk.

A könyv a legújabb információkat tartalmazó elméleti ismeretek mellett részletesen tárgyalja az összes baromfifaj valamint a strucc, az emu, a fácán, a fogoly és a fürj gyakorlati keltetését is.

További információk

Kiadó

Gazda Kiadó

Megjelenés éve

2004.

Méret

A5, 210 X 148 mm

ISBN

9789637445507

Oldalszám

278 oldal

Nyelv

magyar

Kötésmód

Fűzött

Maximálisan rendelhető mennyiség

2 db

Egyéb információ

Viszonteladókat nem áll módunkban kiszolgálni.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Dr. Bogenfürst Ferenc: A keltetés kézikönyve” értékelése elsőként