Bárány Zsófia

agrármérnök, magyaremu.hu alapító, tulajdonos

A gödöllői Szent István Egyetem Mezőgazdasági-és Környezettudományi Karán végeztem 2008-ban általános agrármérnökként állattenyésztési szakirányon.

2006. évben, egyetemi tanulmányaim alatt kerültem kapcsolatba az emuval, az emutenyésztéssel és az akkor Emutenyésztők Egyesületeként működő szervezettel. Nagyon megtetszett maga a faj, a tartástechnológiája, a felhasználásának sokoldalúsága, így nem volt kérdés, hogy később emu témában írom a szakdolgozatomat.

2006-től 2008-ig lehetőségem nyílt a Szent István Egyetem Tanüzemének emupárját gondozni, diplomadolgozatomat pedig az emu keltetése és csibenevelése témájában írtam és sikeresen védtem meg.

Egyetemi éveim után az agrárszakigazgatásban kezdtem dolgozni, ahol az elmúlt 6 évben hatósági területen dolgoztam és kellő rálátást kaptam egyrészt a közigazgatás, másrészt az agrárszakigazgatás működésére, és tapasztalatra tettem szert jogértelmezési kérdésekben is.

Bízunk benne, hogy az Ön számára is sok hasznos információval szolgálhat a megújult magyaremu.hu, hiszen a célunk az, hogy az emu, az emutenyésztés, az emuból készült termékek iránt érdeklődők, valamint a tenyésztők, vágóhidak, feldolgozók számára szakmai alapokon nyugvó, naprakész és precíz tájékoztatást adjunk, egyúttal a szakmai eszmecserékhez interaktív teret is biztosítsunk.