Emu-Big-Brother, avagy hogyan tudunk ránézni az állatainkra akkor is, amikor épp nem vagyunk ott?

Nem szponzorált tartalom, saját tapasztalat következik....

Jelen bejegyzésem témáját abszolút a saját félelmem adta: mi van, ha akkor történik valami az emukkal, amikor épp nem vagyok ott(hon)?

Az egyik "megfigyelt" 🙂
(Kép forrása: magyaremu.hu)

Erre az egyik válaszom, hogy hál’ Istennek remek szomszédaink vannak, akik közül kettő is szakmabeli. No igen, de hiába a jó szomszédság, hiába vannak otthon, ha épp akkor nem látják a madarakat, amikor baj van…ekkor jön jól az, ha távolról is rálátunk a madarakra és ha nem is tudunk hipp-hopp ott teremni, valakitől segítség kérhető, még mielőtt késő lenne.

És itt jön, a remek, szakmabeli szomszédokhoz kapcsolódó megoldás: azt találtuk ki ugyanis a (videómérnök) férjemmel, hogy egy kis kamerát szerelünk fel az udvar azon részére, ahol jól látható a kifutó és csakis a madarakra látunk rá (a szomszédokra pedig nyilván nem). Még mielőtt valaki most azt mondaná, hogy: „Persze, így könnyű egy szakmabelivel!” és elkattint a cikkről, megnyugtatom: a bejegyzésben részletesen leírom, hogy hogyan érdemes kiépíteni ezt az egyszerű rendszert és ha még további kérdés adódna, a cikk alján ott az e-mail címem, megtaláltok ?

Tehát, ahhoz, hogy a rendszer működjön, kell:

 • 1 vagy több HIDVCAM kamera (1 db ára sajnos most átszámítva 9000-12 000 forint között mozog az amazon.com-on :(. Amikor mi vettük még 7 000 forint volt, ennek (is) feljebb kúszott az ára. 🙁 )
 • wifi hálózat
 • okostelefon (bármilyen iOS, Android)
 • okostelefonra mobil internet előfizetés
(Kép forrása: pinterest.com)

Jöjjenek a lépések:

 1. A gyártó honlapján - ahogyan a kamera mellett is - megtalálható a telepítési útmutató, angolul. Aki nem tud angolul, ne szontyolodjon el, alább olvashatja a lépéseket tovább:
  1. Telepítsük a kamera alkalmazását az okostelefonunkra: az alkalmazás elérése: https://hidvcam.com/, ahol kiválasztható, hogy milyen rendszer alatt fut az okostelefonunk.
  2. Kamera bekapcsolása után a "Mode" gombot hosszan meg kell nyomni, ekkor a kamera összekapcsolódik a telefonnal
  3. Az alkalmazással be tudjuk állítani, hogy melyik wifi hálózathoz csatlakozzon a kamera (értsd: ne a szomszédéhoz csatlakozz! 🙂

FONTOS! Olyan wifi hálózatot használjunk, amiről elérhető az internet, különben nem látjuk a kamera képét a wifi hatósugarán kívül. Ha pl. garázs ablakba tesszük a kamerát, a házban lévő wifi jelerőssége érjen el a garázsba is.

Íme egy pillanatkép...a konyhánkból. Nekünk 60 cm vastag falaink vannak, szóval a garázsba elhelyezésre került egy másik wifi is, hogy fogja a jelet 🙂
(Forrás: magyaremu.hu)

2. Végül pedig, a telefonra telepített alkalmazásra koppintva, elindítható az élő adás a kamerán.

Hogy ne csak kép legyen, jöjjön egy rövid (nem real-time) videó is, mutatva a karámot egy másik szögből is:

Azt nem mondom, hogy kamera képe olyan tűéles, hogy általa a karám összes fűszála megszámolható, de kiváló arra például, hogy az autópályán utasként vagy vezetőként pihenőt tartva ránézhessünk madarainkra, "létszámellenőrzést" tarthassunk.

Ahogy fent is írtam, ha további kérdés merült fel benned a rendszert illetően, a helpdesk@hunemu.eu címen megtalálsz. 🙂

(:A két lábú "szénaboglyáink"...:)
(Kép forrása: magyaremu.hu)

NE HABOZZ, EMUZZ! 🙂

Vélemény, hozzászólás?